Wil je een keer meerijden , mail of app onze toercommissie
Breda

Home

Geschreven door Patrick Lossez
Categorie:

 
Graag willen wij langs deze weg alle motorrijders uitnodigen voor onze Sponsorrit op zondag 4 september.
De rit is ongeveer 170 km ,en uitgezet over leuke kronkelweggetjes en mooie dijkjes.
Uiteraard ook goed te berijden door : motoren met zijspan, trikes, motorscooters en MP3 LT motoren.
Je betaald; €10.00 per motorrijder en de duopassagier €2.50
Hiervoor krijg je, 1 koffie of thee bij de inschrijving, een leuke route & bij het afmelden een warme hap (tot 17.00u).
 
Inschrijven en starten kan van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Start: Boerderij van Rolerisuit
Bredestraat 4 4823 ZA Breda.
De route is alleen op GPS (Garmin en TomTom ), op het vertrekpunt, te downloaden.
Heb je geen navigatie dan is dat geen probleem, je kunt altijd wel bij andere rijders aansluiten.
Zorg dan wel dat je uiterlijk om 10:30 uur aanwezig bent.
 
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : Peter +31653765472 
 
De stichting Rolerisuit verricht waardevol werk, waar vele bejaarden en gehandicapten elk jaar reikhalzend naar uitkijken.
Rolerisuit biedt hen namelijk busvervoer aan.
in voor hen keurig omgebouwde bussen, op bovendien, betaalbare voorwaarden.
Dit laatste dankzij het feit, dat het volledige personeelsbestand uit vrijwilligers bestaat.
Informatie over de stichting vindt je op www.rolerisuit.nl
 
 
 

 

 


       

Geschreven door Patrick Lossez
Categorie:

app met verkeersregels

De belangrijkste verkeersregels van de diverse EU-landen zijn ook terug te vinden in de app Going Abroad. Deze is beschikbaar voor iPhone en iPadAndroid en Windows Phone. De app is ontwikkeld in opdracht van de Europese Commissie.

België

Bij onze zuiderburen is het verplicht om een veiligheidsvestje bij je te hebben en dat te dragen in geval van pech. Ook is het verplicht armen en benen te bedekken op de motor en schoeisel te dragen waarbij de enkels zijn beschermd. Tevens is het verplicht handschoenen te dragen op de motor (met of zonder vingertoppen). Dit is ook verplicht voor de passagier! De maximumsnelheid op autowegen is 120 km/u. Kinderen onder de drie jaar mogen niet op een motor worden vervoerd. Tussen de 3 en 8 jaar mogen zij worden vervoerd in een kinderbeveiligingssysteem op motoren niet zwaarder dan 125 cc. Pas vanaf 8 jaar mogen zij mee als passagier op motoren met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc.

Duitsland

Motoren mogen in Duitsland (nog) niet tussen de file doorrijden. Alhoewel er aan een wet wordt gewerkt die dit wel mogelijk maakt, staat er nu nog een boete op. Verder is het mogelijk om flink op te schieten op de autobahn, mits er geen sprake is van een snelheidsbeperking. Verder geldt er op de snelwegen een adviessnelheid van 130 km/u. Heb je een aanhanger bij je? Dan mag je maximaal 60 km/ u rijden. Op secundaire wegen bedraagt de maximaal toegestane snelheid 100 km/u. Bij populaire motorwegen is het niet ongebruikelijk dat er een lagere maximumsnelheid geldt. De politie controleert vooral in de weekeinden vaak en fanatiek. Ook zijn sommige wegen op de zaterdag en zondag soms geheel afgesloten voor motoren. Tot slot ben je als motorrijder verplicht om een reflecterend vestje bij je te hebben.

Frankrijk

De Franse wet verplicht iedere bestuurder van een motorvoertuig om een alcoholtester bij zich te hebben. Daarbij geldt wel dat de Franse politie voorlopig nog geen bekeuringen uitdeelt. Echter, een gewaarschuwd motorrijder telt voor twee! Op de meeste snelwegen moet je tol betalen. Motoren vallen in categorie 5. In sommige plaatsen en departementen – zoals in en rond Parijs – zijn milieuzones ingesteld. Om daar te mogen rijden heb je een sticker nodig, verkrijgbaar via certificat-air.gouv.fr. Motoren van vóór 1 juni 2000 hoeven geen sticker.
Navigatiesystemen waarop flitspalen worden aangegeven zijn verboden, evenals het dragen van bedrade oortjes. Het is verplicht een veiligheidshesje en een alcoholtester bij je te hebben én om CE-goedgekeurde handschoenen te dragen (ook de passagier). Ook verplicht: dimlicht overdag.

Spanje

De maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u, in de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u en op secundaire wegen mag je niet sneller dan 90 km/u rijden. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet op de motor worden vervoerd. Ook in Spanje wordt het aanbevolen een reflecterend hesje bij je te hebben voor pechgevallen. In Spanje is het nog niet toegestaan om met een aanhanger achter de motor te rijden.

Portugal

De maximumsnelheid op autowegen bedraagt 120 km/u. Bestuurders die nog geen jaar het rijbewijs hebben mogen niet harder dan 90 km/u. Deze snelheid geldt op secundaire wegen als het maximum. In de bebouwde kom is 50 km/u de snelheidslimiet. Kinderen jonger dan 7 jaar mogen niet mee achterop. Uniek is dat Portugal een extra variant op het inhaalverbod kent, waarbij motorrijders (en ook brommerrijders) geen andere motorvoertuigen mogen inhalen. Dit wordt aangegeven via een verkeersbord met daarop rechts een zwarte auto en links een rode motorrijder.

Groot-Brittannië

Behalve het links rijden is het ook even wennen aan de snelheden die volgens Brits gebruik in mijlen worden aangegeven. Op de snelweg mag je 112 km/u (70 mph), op secundaire wegen 96 km/u (60 mph) en in de bebouwde kom 48 km/u (30 mph).

Oostenrijk

Kinderen onder de 12 jaar mogen in Oostenrijk niet als passagier achterop. Voor de snelwegen is een vignet vereist. Let op de snelwegen niet alleen goed op je snelheidsmeter, maar ook op je klokje: tussen 0.00 uur en 5.00 uur ’s nachts wordt de overdag geldende maximumsnelheid van 130 km/u gereduceerd tot 100 km/u. Uitzondering is de A1 van Salzburg naar Wenen en de A2 van Wenen naar Villach. Vergeet ook niet een EHBO-kit mee te nemen; je bent verplicht om deze bij je te hebben. En draag je een bril? Dan ben je evenals in Zwitserland verplicht om een reservebril bij je te hebben.

Zwitserland

Hoewel het nauwelijks meer wordt gecontroleerd, zijn brildragers in dit Alpenland nog altijd verplicht om een reservebril of –lenzen bij zich te hebben. Er wordt wel actief gecontroleerd of je navigatiesysteem een verklikfunctie voor flitspalen heeft; dit is streng verboden en wordt flink beboet. Van tevoren even verwijderen dus. Voor de snelweg is verder een vignet verplicht en er geldt een maximumsnelheid van 120 km/u.

Italië

Op de Italiaanse snelwegen is 130 km/u de maximumsnelheid. Heb je echter een motor met minder dan 150cc dan mag je niet eens op de snelweg komen, hoe snel je motor ook kan.

Denemarken

Ook in Denemarken is de maximumsnelheid op de snelwegen 130 km/u.

Noorwegen

De maximumsnelheid op de snelweg is 90 km/u. Op veel plaatsen mag er echter harder worden gereden; verkeersborden geven dit dan aan.

Zweden

Hier mag op de snelwegen wat harder worden gereden: 120 km/u. Houd er rekening mee dat in Scandinavische landen over het algemeen streng wordt opgetreden tegen
snelheidsovertreders.

Finland

De maximumsnelheid op de snelwegen is gelijk aan die van buurland Zweden: maximaal 120 km/u. Rijd je te hard, dan is de boete inkomensafhankelijk.

Uit bovenstaande informatie mogen geen rechten worden ontleend. De KNMV kan niet
aansprakelijk worden gesteld als regels in een bepaald land anders zijn dan hier is vermeld. Verdiep je voor vertrek in de specifieke verkeersregels van het land van bestemming. Veel vakantieplezier!

Bronnen: FEMA, ANWB, Motoplus,

Geschreven door Patrick Lossez
Categorie:
 
 
 Lidmaatschap
Contributie bedraagt   € 40,00 per jaar
Gezinslidmaatschap    € 65,00 per jaar
Inschrijfgeld eenmalig €   7,50

 Bankrekening
IBAN: NL83 RABO 0147 3843 38  t.n.v. Culinair Bikers
Lid worden?
Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Bestuur
Voorzitter
Pieter Seegers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen Bestuurslid
AnnekeMulders                                               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaat
Ruud & Jopie Nieuwlaat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Public Relations
Eva Seegers                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaat
Ruud & Jopie Nieuwlaat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester
Saskia van Gelder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toercommisie
Peter van Ineveld
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
PatrickLossez Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Advertenties
Op de voorpagina vanaf          € 50,00
Op de sponsor pagina             € 20,00
 
Advertentie plaatsen?
Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.