Wil je een keer meerijden , mail of app onze toercommissie
Breda

Tips

Hoe moet je een motorverzekering vergelijken?

Geschreven door Patrick Lossez
Hoe moet je een motorverzekering vergelijken?

 

Een motorverzekering vergelijken is iets wat iedereen tegenwoordig eenvoudig zelf kan doen op internet. Er zijn een aantal gespecialiseerde vergelijkingssites te vinden op het web. Hier kun je door de gevraagde gegevens in te voeren eenvoudig een overzicht tevoorschijn krijgen met de goedkoopste motorverzekering. Zoeken op motorverzekering vergelijken in Google levert al snel relevante sites op. In deel 1 van belangrijk factoren gaan we in op: dekking, schadevrije jaren en aantal kilometers.

 

Wat is van belang voor de premie bij motorverzekering vergelijken?
De hoogte van de premie wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren. Welke zijn dit, en waar moet je op letten bij het motorverzekering vergelijken?

 

Dekking:
Ten eerste is de dekking van belang. Dit is bij elke verzekering een cruciale factor voor de hoogte van de premie. De dekking bepaald of je in bepaalde situaties een premie uitgekeerd krijgt. Denk hierbij aan het verschil tussen schade door jezelf veroorzaakt en schade door anderen veroorzaakt. Maar ook aan zaken als diefstal. Hoe meer situaties gedekt worden voor jouw motor, hoe hoger de premie. De basis die elke motor moet hebben is de WA dekking. Deze is wettelijk verplicht.

 

Schadevrije jaren:
Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe goedkoper je motorverzekering. Als je geen schade claimt, dan ben je voor de verzekeraar een goedkope klant. Dit wordt min of meer beloont door een korting op je premie. Heb je een ongeval veroorzaakt en wordt deze schade geclaimd, dan gaat de prijs van je motorverzekering omhoog. Je bent dan in feite een groter risico voor de verzekeraar.

 

Aantal kilometers:
Iemand die veel op de weg is, heeft een grotere kans op een ongeval (volgens verzekeraars althans). Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger je premie. Hierover liegen tijdens het vergelijken en aanvragen van je motorverzekering is overigens niet aan te raden. De verzekeraar kan besluiten niet uit te keren bij een claim als blijkt dat je meer rijdt dan je hebt opgegeven.
Motorverzekeringvergelijkenonline.nl | 2016 - 2020

 

Categorie: